Здравейте колеги! Имам следния проблем с колата - след като загрее алфата, забива и спира да върви. Не иска да ускорява. Светва иконката с двигателчето. След като я угася и запаля се оправя за известно време и после пак спира да ускорява(натискам педала до долу и не ще да ускорява или много бавно). Колата е 156 1.9JTD 110коня. От какво може да се получава това? Благодаря Ви предварително за помощта!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с вървежа
Collapse
X
-
По това което описваш колега турбината ти не работи в тези моменти.
Турчин,не се заяждай с човека,щом го нарича двигателче,а не "чек" лампа,не се е сетил за диагностика. Не всеки е специалист,няма нужда от негативни приказки,ако имаш да кажеш нещо по същество го кажи,ако ли не,пълно е с теми в които може да го премериш с някой.
Мир братко!!!
Sent from my SM-G920F using TapatalkДве неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.
Comment
-
Ако е турбината не трябва ли и преди да е загряла да не върви(доколкото знам ако е турбина не трябва ли да припушва сиво и да хвърля капки масло през ауспуха?) Колата не пуши отзад ни сиво, ни черно.
Докато загрее няма никакви проблеми. След като загрее се появяват.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеКолеги, тук пише "след като загрее". А дотогава работи, нали? Значи не е турбо, не е дебитомер.sigpic Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115h.p.
Comment
-
Днеска ходих на диагностика - беше записана грешка за ЕГР. Обикалях ме в града да следи живи данни - турбина, дюзи, помпи са наред. Турбината много добре се развъртала, само ЕГР даваше отклонения в стойностите и го смених с друг. Колата вървеше след това много добре, НО пак стана като преди не иска да ускорява(даже и след като я угася и запаля). Какво да правя вече не знам. Дай те някакви предположения?
Comment
-
Колата работи нормално докато не стигне работна температура 88-9 градуса. До тогава е бяс - ускорява много бързо и нямам никакви проблеми. След като загрее не знам какво става натискам газта и нищо, замисля бая време и след това тръгва да ускорява ама едно мудно все едно тегля нещо. В целия диапазон на обороти никаква промяна.
Comment
Comment