Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с вървежа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с вървежа

Здравейте колеги! Имам следния проблем с колата - след като загрее алфата, забива и спира да върви. Не иска да ускорява. Светва иконката с двигателчето. След като я угася и запаля се оправя за известно време и после пак спира да ускорява(натискам педала до долу и не ще да ускорява или много бавно). Колата е 156 1.9JTD 110коня. От какво може да се получава това? Благодаря Ви предварително за помощта!

от диагностиката която си направил преди да пишеш тука?
    JTD 105+

Comment

По това което описваш колега турбината ти не работи в тези моменти.
      Турчин,не се заяждай с човека,щом го нарича двигателче,а не "чек" лампа,не се е сетил за диагностика. Не всеки е специалист,няма нужда от негативни приказки,ако имаш да кажеш нещо по същество го кажи,ако ли не,пълно е с теми в които може да го премериш с някой.
      Мир братко!!!

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
      Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Провери си дебитомера. Можеш да откачиш буксата му и да следиш резултата. Успех!
        sigpic Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115h.p.

Comment

Колеги, тук пише "след като загрее". А дотогава работи, нали? Значи не е турбо, не е дебитомер.

Comment

Ако е турбината не трябва ли и преди да е загряла да не върви(доколкото знам ако е турбина не трябва ли да припушва сиво и да хвърля капки масло през ауспуха?) Колата не пуши отзад ни сиво, ни черно.

Докато загрее няма никакви проблеми. След като загрее се появяват.

Comment

колега тея болешки сякаш колата ти е засмукала топъл въздух и умряла EGR затваряли се ?(ако не си я затапил) чукни една диагностика

Comment

ЕГР не е изолиран. Миналата година беше почистен.

Comment

Да при всички положения една диагностика ще те насочи към евентуалният проблем.Иначе помпа високо налягане или датчика на рейла са също вариант.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                    Колеги, тук пише "след като загрее". А дотогава работи, нали? Значи не е турбо, не е дебитомер.
                    Приятел имаше същия проблем, затова и написах дебитомер. Като загрее умираше.. Педала до долу и колата едвам тръгваше. След диагностиката дебитомера показа 2.2 волта и при подаване на газ не мърдаше => заминал дебитомер. Затова колега нищо не ти пречи като загрее откачи буксата и виж как е вървежа. Ако върви мисля, че отговора е ясен. Поздрави.
                    sigpic Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115h.p.

Comment

Откачи го и ... качи още грешки. Направи си диагностика

Comment

Идната седмица ще я занеса на диагностика да видим какво ще излезе.

Comment

Днеска ходих на диагностика - беше записана грешка за ЕГР. Обикалях ме в града да следи живи данни - турбина, дюзи, помпи са наред. Турбината много добре се развъртала, само ЕГР даваше отклонения в стойностите и го смених с друг. Колата вървеше след това много добре, НО пак стана като преди не иска да ускорява(даже и след като я угася и запаля). Какво да правя вече не знам. Дай те някакви предположения?

Comment

До колко градуса като загрее колата работи като хората? Кога започва да забива и как, при колко оборота?

Comment

Колата работи нормално докато не стигне работна температура 88-9 градуса. До тогава е бяс - ускорява много бързо и нямам никакви проблеми. След като загрее не знам какво става натискам газта и нищо, замисля бая време и след това тръгва да ускорява ама едно мудно все едно тегля нещо. В целия диапазон на обороти никаква промяна.

Comment

Working...
                              X